5 - 9 października 2009 r.
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
Poniedziałek 05.10.2009r. |
Chleb żytni 35 Chleb razowy 25g Masło 10g Kiełbasa krotoszyńska 20g Serek kanapkowy 20g Jabłko 40g Kawa z mlekiem 150g Herbata miętowa 150g |
Barszcz ukraiński na porcjach rosołowych 200g Naleśniki z serem 200g Sok wiśniowy 150g |
Chleb żytni 35g Serek „Koluś” Masło 10g Jabłko 20g Herbata owocowa 150g |
Wtorek 06.10.2009r. |
Chleb żytni 35g Bułka kukurydziana 30g Masło 10g Pomidor 10g Serek topiony 20g Sałata Kawa mleczna 150g Herbata miętowa 150g |
Zupa pieczarkowa na porcjach rosołowych 200g Udko drobiowe smażone 60g Ziemniaki puree 150g Surówka z pory i jabłka z majonezem 60g Sok truskawkowy 150g |
Budyń śmietankowy z sokiem truskawkowym 150g |
Środa 07.10.2009r. |
Chleb żytni 35g Chleb razowy 35g Masło 10g Ogórek kwaszony 10g Kiełbasa rzeszowska 20g Herbata z cytryną 150g Kawa mleczna 150g |
Rosół z makaronem na porcjach rosołowych 200g Wątróbka drobiowa z cebulą 60g Ogórek kwaszony 60g Ziemniaki z wody 150g Sok malinowy 150g |
Chleb żytni 40g Masło 10g Kiełbasa szynkowa 10g Marchew surowa 5g Herbata z cytryną 150g |
Czwartek 08.10.2009r. |
Chleb żytni 35g Chleb razowy 25g Serek wiejski 20g Rzodkiewka 20g Kawa mleczna 150g Herbata owocowa 150g |
Zupa porowa z lanym ciastem na porcjach rosołowych 200g Pulpety gotowane 60g Sos biały Ziemniaki puree 150g Surówka z marchwi i chrzanu z majonezem 60g Sok wiśniowy 150g |
Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami 150g |
Piątek 09.10.2009r. |
Chleb żytni 35g Bułka 30g Masło 10g Miód naturalny 10g Ser żółty plastry 10g Marchew surowa 15g Herbata z cytryną 150g Kawa mleczna 150g |
Zupa pomidorowa z ryżem na porcjach rosołowych 200g Prażonki z boczkiem 150g Kapusta kwaszona gotowana30g Sok malinowy 150g |
Sok wiśniowy 150g, Wafle Grześki 50g |